Tervehdys.

Luotaajilta ei tullut kommentteja sen suhteen, haluatteko infoa Afrikka-Luotaajista, mutta ajattelin itse, että ehkä jätämme ulkopuoliset rauhaan tämän viestin jälkeen. Nyt on siis vielä hyvä tilaisuus ilmoittautua omalle maililistallemme, tämän jälkeen ette meistä kuule. Mukaan voi toki ilmoittautua myös vain passiivijäseneksi, jos haluaa edelleen kuulla lukuvalinnoistamme ja -kokemuksistamme.

Keräännyimme tänään Hesperianpuistoon piknikkorin äärelle keskustelemaan sekä edellisen novellikokoelman (Ilon ja kivun kääntöpiiri) lopusta että Mariama Ban Pitkä kirje -romaanista. Molemmista pidettiin, vaikka monenlaisia tunteita ja epätietoisuuttakin oli herännyt. Jokainen oli valinnut novellikokoelmasta yhden tekstin tarkempaan tarkasteluun, mikä tekikin keskustelusta johdonmukaisempaa.

Seuraavaksi tapaamme keskiviikkona 6.9. klo 17.30 Katriinan luona. Luettava teos on Amos Tutuolan hillitön romaani Palmuviinijuoppo ja hänen kuollut palmuviininlaskijansa kuolleiden kylässä (romaanista käytetään myös "lyhyttä" nimeä Palmuviinijuoppo ja hänen kuollut palmuviininlaskijansa). Teosta löytyy erittäin hyvin ainakin Kaupunginkirjastosta. Romaani kuuluu afrikkalaisen kirjallisuuden klassikoihin, ja sisällöstä Hesarin Klassikko-automaatti sanoo näin: "Nigerian jorubaheimon suullista perinnettä hyödyntävä värikäs tarina palmuviiniä latkivasta nuorukaisesta. Isän menehdyttyä poika etsii käsiinsä Kuoleman. Kansanuskomuksia kuoleman synnystä, nälänhädän syistä ja ihmeellisistä olennoista." Katriina huolehtii tarjoiluista, ja kun kerran teoksessa juodaan viiniä, juodaan sitä kyseisessä illassakin.

Tervetuloa vielä mukaan antoisiin kirjakeskusteluihin!
Katriina